Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗ

14 Ιανουαρίου, 2023

Κοινοποίηση:

Μία ακόμη εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας γεμάτη με συναισθήματα και ιστορικά μηνύματα στέφθηκε με επιτυχία το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο ¨ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ¨ «50 χρόνια οδοιπορίας στην παράδοση και τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού» του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. επίτιμου Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρώην Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Γιώργου Παρχαρίδη.

Η Γραμματέας του συλλόγου κ. Περιστέρα Πεΐδου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ενώ την εκδήλωση άνοιξε το τμήμα χορωδίας και λύρας της Ένωση Ποντίων Πιερίας πλημυρίζοντας τον χώρο με παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια του Πόντου με διδάσκαλο-χοράρχη τον κ. Μάκη Λολοσίδη. Ακολούθησε βίντεο αφιερωμένο στον Γιώργο Παρχαρίδη.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος όπου εξήραν το έργο του κ. Γιώργου Παρχαρίδη.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπουτσίδης αναφέρθηκε, στον άνθρωπο Παρχαρίδη όπως τον γνώρισε μέσα από την συμπόρευση του στους αγώνες για την δημιουργία της Π.Ο.Ε. και κατόπιν στα διοικητικά συμβούλια της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της ΔΙΣΥΠΕ αλλά και στο τεράστιο έργο που άφησε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές μέσα από την ανιδιοτελή δράση του στον ποντιακό οργανωμένο χώρο.