Διαβάστε επίσης

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 105η ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

20 Μαΐου, 2024

Κοινοποίηση:

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας για μία ακόμη χρονιά συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνημοσύνης, στις 17-18-19 Μαΐου 2024, για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με τους Ποντιακούς συλλόγους της Πιερίας.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και μέσα σε κλίμα συγκίνησης με ένα κερί στο χέρι έγινε πορεία στις 20:30 από την πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης στην Πλατεία Γενοκτονίας επί της οδού 19ης Μαΐου, όπου έγινε και η εναπόθεση της «ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» στο μνημείο Γενοκτονίας.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, μέλη του τμήματος νεολαίας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα, για την ημέρα μνήμης της 19ης Μαΐου Γενοκτονίας των Ποντίων και της κεντρικής εκδήλωσης των Ποντιακών συλλόγων της Πιερίας.

Στις 07:30μ.μ. πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, με ομιλητή τον επίκουρο καθηγητή της έδρας Ποντιακών Σπουδών κ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη με την εξαιρετική ομιλία που ανέπτυξε, με θέμα «Οι Έλληνες του Πόντου στη δίνη του τουρκικού εθνικισμού και του ανταγωνισμού των Μ. Δυνάμεων(αρχές 20ου αι.)». Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Προκοπίδης παρουσίασε την εκδήλωση ενώ η γεν. Γραμματέας κα. Περιστέρα Πεΐδου εκφώνησε το προσκλητήριο νεκρών.

Την Κυριακή 19 Μαΐου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Γενοκτονίας. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κ. Κώστας Παπουτσίδης.